fredag 22. november 2013

Motorsaga og kirken

Det er det styret her nede, utenfor landsbyens lille, ærverdige, gamle kirke: Trær barkes av, det graves, snekres og styres. Flere karer holder på i ett.

Hvorfor? Svaret fikk vi i går, av vår utmerkede guide, før vi rakk å spørre: Det forberedes til
1. desember. Der skal bli opplyst julekrybbe og enda mer pynt.

Her jeg nå sitter, hører jeg den hissige motorsaga.



Etter at min kjære hadde gått seg en tur, så ble det ellers en tur til hovedstaden i går. Vår utmerkede portugisiske guide kjører sånn som det gjøres her.  Litt av en opplevelse!

Senere var vi på det andre kjøpesenteret, som guiden viste oss. Et adskillig bredere utvalg der, ja. Wow!

Så ble det middag, da - et nytt sted, som vi ikke har vært før. På skrå overfor og nedenfor
DeVille. To villkatter utgjorde litt av sjarmen. Lille pusungen var veldig redd, og i hvesende forsvar (selv om den store ikke gjorde noen framstøt mot den lille). Og hadde noen av de vakreste tegningene og fargene som jeg har sett på en katt. Den store var ikke så vill likevel, og malte meg til dessert.

Besøk sen kveld, av en god venninne av oss og sønnen. Han ble nærmest skjelven, da han så hva han fikk av oss: Lego! "3 hus i 1!" Og måtte starte bygginga øyeblikkelig. Jeg vet om en skjønn og lykkelig guttunge - som nok drømte om Lego i natt. Han skal dessuten være med vennen sin denne helga... og hva er vel bedre enn å bygge sammen med en Guillerme?

På onsdag, spør du? Da kjørte vi til og parkerte på Forum Madeira. Og shoppa. Og tok taxi til det andre handlesenteret, Dolce Vita, som ligger et lite stykke vestover i Funchal. Mens vi spiste her - igjen, anbefales! - fikk vi øye på ørnemannen, som straks kjente oss igjen. Vi slappet av litt, før vi handla videre; milde gaver til være nye venner. Vi var hjemme igjen ved 18-tida, helt ferdige... mange inntrykk etter vel fem timer i hovedstaden. Og vi fant enda en venn, i damen i sko- og veskebutikken. Søte menneskene (:

I dag er vi bedt på kaffe hos vår nye venninne i nabobyen. Vi fant heldigvis en gave til henne også (;

Ellers har man legetime kl. 19 en fredagskveld (nei, da; ingenting alvorlig). I Funchal. Da vet man at man er i storbyen.

Ta vare!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar