lørdag 2. mars 2013

De to første babybildene


Rotteknottene, 3 dager - torsdag den 28. februar:







Etter å spent ha løftet opp Casa Rata (huset deres) tok vi forsiktig opp ungene, en etter en. La dem i hendene våre. Ga dem varme. Hentet varme. Snuste og blåste litt på dem. Telte dem.

Ungene er både velfødde og skrukkete - og huden deres er så gjennomsiktig, at man kan se innvollene på mange av dem. Vakre er de ikke å se på, akkurat. Ikke enda. Men bare vent (:

Èn er vesentlig mindre enn de andre. Vi håper selvsagt at samtlige klarer seg. 

Vi var godt forberedt: De fikk biter av frottèhåndklær å ligge på. Og enda flere strimler av bomullsstoff over seg. Før vi bygde opp redet/bolet igjen (bestående av strø - kokosbark, mat som rottemamma'n har samlet sammen, papirstrimler og annet). Og satte huset på plass igjen. 

Jeg henta Lotta, som hadde vært i senga mi imens: En stressa og hyper, travel rottemamma - som dog hadde tid til å kose. Litt. Før hun kom hjem igjen, snuste rundt, og glad konstaterte at matskåla var fylt opp igjen. Der var også valnøtter. Senere fikk hun blant annet mais. Hun spiser og spiser. Ikke så rart; hun skal ha så næringsrik melk som mulig til alle brats'ene sine. Og dessuten selv ha overskudd.

Antallet? Hele tretten... 13!!


God natt og sov godt, 'a!





(1581)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar