torsdag 13. juni 2013

Guttene våre fikk slippe i dag

og vondt, er det. Men godt... når det først var så ille at yngstemann (men likevel størstemann) fikk en kul/cyste i hodet - som nå etter hvert hemmet ham veldig på ulike måter, og som ikke ble verken bedre eller mindre... snarere tvert om. Dessverre.

I morgen er det en uke siden jeg oppdaget kulen. Og forverringen 'bare' fra i går til i dag, var merkbar og markant (enda det heldigvis ikke virket som om han hadde smerter). Vi bestilte time hos veterinæren i går. Og i dag var dagen.

Rotter er flokkdyr, og har det IKKE godt alene, ikke uansett, selv om eieren gjør sitt aller beste, og vel så det. Husk på det, er du snill: Et menneske kan ALDRI fullt ut erstatte en annen/andre rotte(r). Derfor fikk de to bestekameratene rusle samtidig. Som dyreeiere er vi fullt ansvarlige for deres velferd. Noe tilårskomne var de også, og dessuten stadig ille forkjøla.

Cyster (av ulik art) og ulike luftveisproblemer er blant de vanligste plagene hos Rattus Norvegicus. Ille synd, men sant. ÅR i menneskehetens tjeneste (som forsøksdyr) har gjort det slik.

Litt av noen personligheter - og FOR noen typer og individualister, som hver enkelt rottetass er!

Små eller store; å miste kjæledyr er vondt. Alle som har opplevd det, vet det.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar